Rata cu pachetele de varza
PrinteazaRata cu pachetele de varza din: piept de rata, pulpe de rata, sare, piper, varza, sunca afumata, smantana, nucsoara, vin rosu sec, sos pentru friptura de pasare si amidon.
- 1 piept de rata si 2 pulpe
- sare
- piper
- 700 g varza
- 50 g sunca afumata, taiata cubulete
- 400 ml smantana
- nucsoara rasa
- 250 ml vin rosu sec
- 400 ml sos pentru friptura de pasare
- 2 linguri amidon
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Intr-un vas termorezistent, prăjit carnea, săraţi-o şi piperaţi-o – aveţi grijă ca pieptul să fie cu partea cu piele în jos. Apoi, întoarceţi-o şi prăjiţi-o alte 2 minute, iar la final, daţi-o la cuptor 35 – 40 de minute. Pregătiţi varza şi puneţi deoparte 4 foi mari.
Tăiaţi restul fâşii, opăriţi-o cu apă cu sare, turnaţi apă rece şi lăsaţi varza să se scurgă. Căliţi şunca, apoi adăugaţi varza tăiată. Turnaţi smântână şi fierbeţi-o cea 5 minute. Condimentaţi-o cu sare, piper şi nucşoară. Luaţi câte 1 lingură din acest amestec şi aşezaţi-l pe fiecare foaie de varză, apoi înfăşuraţi-le şi păstraţi-le calde.
Fierbeţi vinul cu sosul. Adăugaţi amidonul şi condimentaţi. Serviţi sosul alături de carnea de raţă şi de pacheţelele de varză.
Rata cu pachetele de varza
Pofta buna!
Interesant!