Rata cu pere
PrinteazaRata cu pere din: rata, vin, migdale, sare, ulei, pere, piper, salvie.
- 2 linguri de migdale
- 1 raţă de aproximativ
- 2 kg sare
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 400 ml vin alb sec
- 4 pere mici
- 2 roşii
- 250 ml supă de pasăre
- 3-4 căţei de usturoi
- piper proaspăt măcinat
- 2 linguri cu salvie proaspăt tocată
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C.
Presară migdalele într-o tavă de copt şi coace-le până se rumenesc. Scoate-le şi lasă-le să se răcească.
Spală raţa şi usuc-o. Freac-o cu sare şi 1 lingură de ulei. Aşaz-o cu burta în jo 3 într-o tavă adâncă şi coace-o în cuptor timp de 1 oră. Scurge grăsimea, întoarce raţa si adaugă 150 ml apă.
Mai coace 50-60 de minute, până se rumeneşte frumos.
Spală şi curăţă perele, taie-le în jumatăţi şi fierbe-le în vin timp de 10-20 de minute, la foc mic.
Opăreşte şi decojeşte roşiile, taie-le mărunt. Căleşte ceapa într-o tigaie cu ulei timp de 10 minute. Adaugă roşiile şi fierbe până obţii un sos gros. Toarnă supa de pasăre şi mai fierbe 10 minute.
Curăţă usturoiul şi pisează-l într-un mojar împreună cu migdalele. Adaugă-le în sos şi presară sare şi piper după gust.
Scoate raţa din cuptor, împarte-o în bucăţi, toarnă sos şi presară salvie.
Pofta buna!