Rata cu pere

Printeaza

Rata cu pere din: rata, vin, migdale, sare, ulei, pere, piper, salvie.

Ingrediente:Rata cu pere

  • 2 linguri de migdale
  • 1 raţă de aproximativ
  • 2 kg sare
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 400 ml vin alb sec
  • 4 pere mici
  • 2 roşii
  • 250 ml supă de pasăre
  • 3-4 căţei de usturoi
  • piper proaspăt măcinat
  • 2 linguri cu salvie proaspăt tocată

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C.

Presară migdalele într-o tavă de copt şi coace-le până se rumenesc. Scoate-le şi lasă-le să se răcească.

Spală raţa şi usuc-o. Freac-o cu sare şi 1 lingură de ulei. Aşaz-o cu burta în jo 3 într-o tavă adâncă şi coace-o în cuptor timp de 1 oră. Scurge grăsimea, întoarce raţa si adaugă 150 ml apă.

Mai coace 50-60 de minute, până se rumeneşte frumos.

Spală şi curăţă perele, taie-le în jumatăţi şi fierbe-le în vin timp de 10-20 de minute, la foc mic.

Opăreşte şi decojeşte roşiile, taie-le mărunt. Căleşte ceapa într-o tigaie cu ulei timp de 10 minute. Adaugă roşiile şi fierbe până obţii un sos gros. Toarnă supa de pasăre şi mai fierbe 10 minute.

Curăţă usturoiul şi pisează-l într-un mojar împreună cu migdalele. Adaugă-le în sos şi presară sare şi piper după gust.

Scoate raţa din cuptor, împarte-o în bucăţi, toarnă sos şi presară salvie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.