Rata cu perisoare de ficat si peste afumat cu garnitura de pilaf

Printeaza

 Rata cu perisoare de ficat si peste afumat cu garnitura de pilaf

Ingrediente:Rata cu perisoare de ficat si peste afumat cu garnitura de pilaf

  • 1 raţă mare
  • 300 g ficat
  • 2 ouă
  • 200 g file de peşte afumat
  • 1 ceapă
  • 1 felie franzelă
  • 100 g unt
  • 150 g ulei
  • 2 linguri făină
  • 250 g orez
  • 1/2 linguriţă boia sau şofran
  • sare
  • piper
  • 1 pahar vin
  • 1 păhărel coniac
  • 1 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Se curăţă, se spală raţa, apoi se frige la cuptor înăbuşită cu puţină supă, sare, piper şi puţină grăsime. Cind este bine rumenită, se scoate şi în tavă se face sosul cu 1 lingură făină prăjită, 3/4 1 apă, vinul şi coniacul.

Se fierbe 15 minute apoi se strecoară. Ficatul şi peştele (spălat şi curăţat de oase), precum şi franzela înmuiată şi stoarsă, se dau prin maşina de tocat şi se ames­tecă cu ceapă tocată, sotată şi cu 2 ouă.

Cu această tocătură se fac perişoarele care se sotează în unt. Raţa se tranşează, se pune într-o cratiţă şi se mai firebe 15 minute în sos şi cu perişoarele.

Se serveşte într-un vas adine cu verdeaţă tocată. Separat, se serveşte un pilaf cu boia de ardei.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa fac rata cu pilaf si atat. Mai simplu inseamna mai bun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.