Rata cu perisoare din aluat si carne cu garnitura de perisoare cu marar si sote de mazare

Printeaza

 Rata cu perisoare din aluat si carne cu garnitura de perisoare cu marar si sote de mazare

Ingrediente:Rata cu perisoare din aluat si carne cu garnitura de perisoare cu marar si sote de mazare

  • 1 raţă de circa 1,750 kg
  • 300 g carne de porc sau mînzat
  • 2 linguri aluat de ecler
  • 1 ou
  • 2 legături mărar
  • 100 g zarzavat
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 150 g unt
  • 400 g mazăre fină
  • 3 linguri smîntînă
  • 1/2 1 supă
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Se frige inăbuşit raţa, circa 1 1/2 oră cu sare, piper, 40 g unt, zarzavat tăiat, ceapă tocată şi puţină apă. Cînd este gata, se scoate şi se face sosul, peste care se mai pune făina, supă şi cimbru şi se fierbe 15 minute, apoi se strecoară şi se pune smantana.

Carnea de porc se dă prin maşină şi se amestecă cu puţină ceapă sotată, aluatul de ecler şi 1 ou crud. Din această tocătură se fac perişoarele tăvălite prin mărar tocat şi se dau la cuptor timp de 10 minute într-o tavă unsă cu unt.

Se pun apoi în cratiţă cu puţin sos de la raţă. Se tranşează (taie) raţa şi se aşază pe platou, garnisită cu perişoarele şi mazărea sote.

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.