Rata cu portocale cu garnitura de pilaf
PrinteazaRata cu portocale cu garnitura de pilaf
- 1,750 kg raţă
- 6 portocale
- 50 g zahăr
- 1 lingură făină
- 3/4 supă sau apă
- 1 pahar vin roşu
- 200 g orez
- 200 g unt sau ulei
- sare
- 1 bucată scorţişoară
Mod de preparare:
Se frige raţa întreagă la cuptor incins circa 20 minute. Separat se face rintaş clin unt, făină, 20 g zahăr şi se stinge cu supă sau apă raţa întreagă se pune într-un vas mai mic şi se fierbe sub capac.
Se scoate raţa şi se face sosul în vasul in care a fiert raţa şi se mai pune puţină sare, vin, o bucată de scorţişoară şi coajă rasă de la un sfert de portocală.
Portocalele se fac ca la compot fără coajă şi se pun la plită cu 9 linguri de sos şi 30 g zahăr. Se tranşează raţa, se aşază pe platou şi feliile de portocală se pun peste raţă.
Zeama rămasă de la portocale se mai fierbe cu sosul 10 minute. Raţa se garniseşte cu pilaf iar sosul se pune pe raţă şi separat la sosieră.
Pofta buna!