Rata cu portocale in foitaj
PrinteazaRata cu portocale in foitaj din: piept de rata, aluat foitaj, portocale, unt, ulei, coniac, faina, supa de pasare, sare, piper, ou.
- un piept rata
- 1/2 pachet aluat foitaj
- 3 portocale
- 150 g unt
- 2 linguri ulei
- o lingura coniac
- o lingura faina
- 125 m supa de pasare
- sare
- piper
pentru copt:
- un ou
Mod de preparare:
Carnea se taie lamele subţiri si se pune la călit în 50 g unt topit cu ulei. După ce s-a rumenit frumos, se adaugă sucul de la două portocale, felii de portocală de la a treia, coaja tăiată fâşii subţiri, încă 50 g unt, sare şi piper.
Se lasă să fiarbă la foc mic, cu capac, timp de două ore. Apoi, carnea se scoate si se pune într-un vas pentru cuptor. Sosul care a rămas după scoaterea cărnii se înmulţeşte cu supa de pui şi se adaugă coniacul si cele 50 g unt rămase frecate cu o lingură de făină. Se lasă să dea un clocot.
Se pune sosul fiert peste carne şi se acoperă cu aluatul din care se decupează un cerc înainte de a-l aşeza drept capac peste carne. Se trasează diferite modele cu vârful unui cuţit, se unge cu gălbenuş şi se dă la cuptor pentru aproximativ 15 minute, cât să se coacă aluatul.
Rata cu portocale in foitaj
Pofta buna!
vreau si eu din rata asta:)