Rata cu portocale si legume

Printeaza

Rata cu portocale si legume din: rata, ceapa, portocale, vin, supa de pui, miere, suc de portocale, rozmarin, ardei capia, ardei iute, amidon alimetar, sare, piper, conopida, broccoli si cartofi.

Ingrediente:Rata_cu_portocale_si_legume

  • o rata
  • doua cepe
  • 4 portocale
  • 100 ml vin rosu demisec
  • 40 ml supa de pui
  • 20 g miere
  • 300 ml suc de portocale
  • doua fire de rozmarin
  • 4 ardei capia
  • un ardei iute mic
  • amidon alimentar
  • sare
  • piper
  • conopida
  • broccoli
  • cartofi

 

Mod de preparare:

Raţa se curăţă, se spală, se taie în bucăţi sau se lasă întreagă. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie rondele. Se pune folie de aluminiu pe o tavă, se aşază raţa condimentată în mijloc, se pun rondelele de ceapă în jurul ei şi felii de la două portocale.

Se aşază peste ele felii de ardei capia şi felii de ardei iute, se presară ace de rozmarin şi se acoperă cu folie de aluminiu. Se introduce tava în cuptor şi se coace la foc mediu o oră. Se desface folia, se întoarce raţa pe celalată parte, se strânge din nou folia şi se introduce în cuptor pentru încă 3045 de minute.

Cu zece minute înainte de a opri focul se îndepărtează folia, se măreşte temperatura şi se lasă să se aurească pielea. Mierea se pune într-o oală împreună cu restul de felii de portocală, sucul de portocale şi supa de pui, vinul, sare şi piper.

Se fierbe totul zece minute, se adauga o lingura cu amidon dizolvat cu putina apa si se continua fierberea pana se ingroasa. Se serveste cu legume si sosoul de portocale, cu garnitura de conopida, broccoli sau cartofi.

Rata cu portocale si legume

Rata_cu_portocale_si_legume

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • rata cu portocale si miere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.