Rata cu portocale si mere

Printeaza

Rata cu portocale si mere din: rata, supa de pui, portocale, mere, migdale, miere, lichior, lamaie, cimbru, rozmarin, ienibahar, amidon, sare, piper.

Ingrediente:Rata_cu_portocale_si_mere

  • 1 raţă (de aproximativ 2 kg)
  • 300 ml supâ fierbinte de pui
  • 8 portocale
  • 2 mere
  • 80 g migdale mâcinate
  • 2 linguri cu miere
  • 40 ml lichior de portocale
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • 2 crenguţe de cimbru
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 1 linguriţă de amidon
  • 1/2 linguriţă cu ienibahar măcinat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 180°C. Spală, curăţă de coajă şi seminţe merele, taie-le în cubuleţe. Stropeşte-le cu zeamă de lămâie.

Curăţă miezul de la două portocale şi amestecă-l cu merele, migdalele măcinate, cimbru, rozmarin, ienibahar, un praf de sare şi piper.

Sărează şi piperează raţa curăţată, inclusiv in interior, umple-o cu amestecul de fructe asezonat. Crestează raţa sub aripi şi aşaz-o în tavă cu pieptul în jos. Toarnă deasupra 200 ml de supă fierbinte şi dă-o la cuptor pentru 90 de minute, stropind-o din când în când cu supa rămasă.

Decojeşte cinci portocale şi feliază-le. Stoarce de zeamă portocala rămasă, întoarce raţa, adaugă de jur împrejur feliile de portocale, zeama stoarsă, unge pielea cu miere şi dă-o la cuptor pentru o jumătate de oră.

Când a căpătat o culoare apetisantă, scoate raţa din cuptor şi las-o de.oparte, la cald, 15 minute. Strecoară sosul, îndepărtând grăsimea, şi adu-l la temperatura de fierbere.

Adaugă lichiorul şi, pentru a îngroşa sosul, o linguriţă cu amidon. Dă-l într-un clocot. Taie raţa şi serveşte-o cu felii de portocală şi sos.

Rata cu portocale si mere

Rata_cu_portocale_si_mere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.