Rata cu portocale si sos de portocale

Printeaza

Rata cu portocale si sos de portocale din: rata, sare grunjoasa, piper negru, piper rosu, portocale, ulei de floarea soarelui, unt, salata verde, zahar si vin alb.

Ingrediente:Rata_cu_portocale_si_sos_de_portocale

  • 1 rata
  • sare grunjoasa
  • piper negru si rosu boabe, dar si macinat
  • 3-4 portocale
  • 20 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 g unt
  • 1 salata verde
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml vin alb sec

 

Mod de preparare:

Iei raţa, o cureţi şi o speli în 2-3 je­turi de apă rece. Crestezi uniform carnea, astfel încât să se pătrun­dă şi să dea un aspect plăcut preparatului. Ungi raţa cu unt pe toată suprafaţa şi o condimentezi cu piperul roşu şi negru măcinat.

Stropeşti apoi cu vinul spumos şi o perpeleşti în tigaia unsă cu unt sau cu ulei. Laşi la prăjit circa 3-4 minute pe fiecare parte şi apoi scoţi raţa şi o pui într-o tavă termorezistentă, pe care o introduci în cuptorul încălzit în prealabil. Stropeşti raţa din când în când cu sosul din tavă, ca să nu se usu­ce.

Separat, cureţi portocalele, le feliezi şi le căleşti în untul topit cu zahărul. Adaugi un praf de sare şi laşi să fiarbă timp de 5-10 minute. După ce s-a rumenit raţa, o scoţi din cuptor şi o serveşti cu sosul de portocale.

Rata cu portocale si sos de portocale

Rata_cu_portocale_si_sos_de_portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.