Rata cu portocale si sos de portocale
PrinteazaRata cu portocale si sos de portocale din: rata, sare grunjoasa, piper negru, piper rosu, portocale, ulei de floarea soarelui, unt, salata verde, zahar si vin alb.
- 1 rata
- sare grunjoasa
- piper negru si rosu boabe, dar si macinat
- 3-4 portocale
- 20 ml ulei de floarea soarelui
- 50 g unt
- 1 salata verde
- 1 lingurita zahar
- 200 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Iei raţa, o cureţi şi o speli în 2-3 jeturi de apă rece. Crestezi uniform carnea, astfel încât să se pătrundă şi să dea un aspect plăcut preparatului. Ungi raţa cu unt pe toată suprafaţa şi o condimentezi cu piperul roşu şi negru măcinat.
Stropeşti apoi cu vinul spumos şi o perpeleşti în tigaia unsă cu unt sau cu ulei. Laşi la prăjit circa 3-4 minute pe fiecare parte şi apoi scoţi raţa şi o pui într-o tavă termorezistentă, pe care o introduci în cuptorul încălzit în prealabil. Stropeşti raţa din când în când cu sosul din tavă, ca să nu se usuce.
Separat, cureţi portocalele, le feliezi şi le căleşti în untul topit cu zahărul. Adaugi un praf de sare şi laşi să fiarbă timp de 5-10 minute. După ce s-a rumenit raţa, o scoţi din cuptor şi o serveşti cu sosul de portocale.
Rata cu portocale si sos de portocale
Pofta buna!