Rata cu portocale si vermut
PrinteazaRata cu portocale si vermut din: rata, portocale, unt, vermut, sare.
- 1 raţă
- 2 portocale
- 60 g unt
- 1 pahar vermut
- sare
Mod de preparare:
Se umple raţa cu feliile de la o portocală (fără sâmburi). Se dă cu sare, se unge cu unt, se pune în tavă şi se bagă la cuptor. Separat, se curăţă cealaltă portocală de coajă şi se taie în bucăţi mai mici.
Când raţa începe să se rumenească, se pun bucăţile de portocală în tavă şi, din când în când, se unge raţa cu zeama care se lasă.
Cu 15 minute înainte de a o scoate din cuptor, se stropeşte raţa cu vermut. Se scoate raţa, se taie bucăţi şi se pune pe un platou. Se pun feliile de portocală de jur împrejurul raţei şi se toarnă
Pofta buna!