Rata cu portocale si vin
PrinteazaRata cu portocale si vin din: rata, orez, portocale, lamaie, vin, coniac, zahar, unt, sare, piper.
- 1 raţă
- 350 g orez
- 4 portocale
- 1/2 lămâie
- 200 ml vin alb
- 200 ml supă de legume
- 2 linguri coniac
- 1 lingură zahăr
- 50 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Da rata cu sare şi piper şi rumeneşte-o într-o cratiţă, în 20 g unt topit, până devine aurie.
Aşază raţa într-o tavă, stropeşte-o cu vin, zeama de la două portocale, supa, zeama de lămâie. Dă la cuptorul încins, la foc iute, 45 de minute.
Decojeşte portocalele rămase. Taie miezul în rondele, iar coaja în fâşii. Opăreşte coaja de portocală un minut, în apă care clocoteşte. Pune coaja, bine scursă de apă, într-o crăticoară în care ai caramelizat puţin zahărul în untul rămas.
Stinge cu coniacul, amestecă şi toarnă sosul peste raţă, apoi aşază rondelele de portocală şi continuă prepararea timp de 15 minute.
Fierbe orezul; stropeşte-l cu sosul din tavă şi pune deasupra raţa şi feliile de portocală.
Pofta buna!