Rata cu portocale

Printeaza

O reteta simpla de rata cu portocale si supa de pui, carne de porc, ficatei de pui, ceapa, ou, paine, patrunjel verde, sare si piper

Ingrediente:Rata cu portocale

  • 1 rata, nu foarte mare
  • 500 ml supa de pui sau de legume
  • 200 g carne de porc slaba
  • 2 ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 felie de paine
  • patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper

Ingrediente garnitura:2 portocale, 300 g ciuperci, 50 g unt, 2 linguri smantana, 2 linguri fistic

sare, piper.

 

Mod de preparare:

Amesteci intr-un castron carnea tocata, ficateii taiati marunt, ceapa, felia de paine inmuiata in lapte si bine stoarsa, oul batut, patrunjelul verde, sare si piper, dupa gust. Despici pieptul ratei, il umpli cu compozitia preparata si il cosi cu ata pentru a nu se desface in timpul prepararii.

Asezi rata umpluta intr-o cratita, adaugi supa, acoperi cu capac si dai la cuptor pentru 45 de minute. Din cand in cand stropesti cu sosul din cratita.

Cu 10 minute inainte de a fi gata, adaugi de jur-imprejurul pasarii felii de portoca­le, indepartezi capacul si lasi sa se rumeneasca frumos deasupra.

Intre timp, feliezi ciupercile, le calesti cu unt 5-6 minute, condimentezi cu sare si piper, dupa gust, iar la sfarsit adaugi smanta­na si fisticul.

Dupa cateva clocote tragi de pe foc si le servesti calde, alaturi de rata cu por­tocale.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.