Raţă cu sos de prune în aluat
PrinteazaO reteta de rata cu sos de prune in aluat din: radacina de ghimbir, sos de soia, sos de prune, ulei de arahide, pulpe de rata, miere, ceapa verde, aluat, faina si ou.
- o jumătate de rădăcină de ghimbir proaspăt, de un deget, rasă
- 3 linguri de sos de soia uşor
- 3 linguri de sos de prune
- 1 lingură de ulei de arahide
- 3 linguri de miere
- 2 pulpe de raţă, cu piele
- 2 cepe verzi, tăiate fin
- 375g aluat gata preparat
- puţină făină pentru masa de lucru
- 1 ou bătut
Mod de preparare:
Se amestecă într-un bol adânc ghimbirul, sosul de soia şi cel de prune, uleiul şi mierea. Se adaugă în bol pulpele de raţă, întorcându-le pentru a le glazura. Se acoperă vasul şi se pune la răcit 20 de minute.
Se încinge cuptorul la 140°C. Se aşază pulpele de raţă într-o tavă nonaderentă şi se pun la cuptor 1 oră şi jumătate până când se rumenesc şi devin crocante. Între timp, marinada care a rămas se pune într-o cratiţă mică şi se dă în clocot 2 minute, apoi se lasă la răcit. Când raţa se răceşte suficient pentru a putea fi manevrată, se înlătură pielea şi se mărunţeşte carnea. Carnea se amestecă cu marinada rece şi cu ceapa verde.
Se întinde foitajul pe o suprafaţă presărată cu faină până când devine suficient de mare pentru a putea decupa din el 10 discuri folosind o formă cu diametrul de 9-10 cm. Se pun 2 linguriţe din umplutura cu raţă în mijlocul fiecărui disc, se ung cu ou marginile acestuia, apoi se împătureşte fiecare disc în două, pe mijloc, apăsând pentru a-l sigila.
Se va obţine un foitaj umplut, în formă de semilună. Dacă vă rămâne raţă, puteţi face câteva rulouri umplute. Se ung cu ou găluştele şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Din acest punct pot fi îngheţate până la o lună. Se coc 15-20 de minute până ce se rumenesc, şi cu 5 minute mai mult dacă au fost îngheţate în prealabil.
Raţă cu sos de prune în aluat
Pofta buna!