Raţă cu sos şi ciuperci
PrinteazaRaţă cu sos şi ciuperci din: piept de rata, para, prune uscate, caise uscate, otet de mere, unt, zahar tos, coniac, ciuperci, amidon, ulei de masline, sare, piper, marar.
- un piept de rata
- o para
- trei prune uscate
- trei caise uscate
- trei linguri cu otet de mere
- 30 g unt
- o lingura cu zahar tos
- 75 ml coniac
- 400 g ciuperci
- jumatate de lingurita cu amidon
- 75 ml ulei de masline
- sare
- piper
- marar
Mod de preparare:
Intr-un vas se pun la fiert puţină apă, caisele şi prunele uscate fără sâmburi. Se fierb două minute, se adaugă para curăţată de coajă şi tăiată cubuleţe. Se fierb încă cinci minute şi se iau de pe foc. Intr-o crăticioară se pun untul, oţetul de mere, zahărul tos şi se fierb.
Când încep să clocotească, se adaugă compoziţia de fructe, se mai fierb două minute şi se toarnă într-un vas înalt. Se pasează cu un blender, se adaugă amidonul dizolvat în puţină apă, se pun din nou la fiert şi se ţin pe foc până se îngroaşă. Se varsă într-un bol de porţelan şi se lasă să se răcească.
Pieptul de raţă se spală, se scurge de apă, se crestează pielea cu un cuţit şi se condimentează. Se aşază într-o tavă sau o cratiţă adâncă, se introduce în cuptorul încins şi se coace 10 minute pe o parte, apoi se întoarce şi se coace încă 10 minute. Dacă încă nu este gata, se acoperă cu folie de aluminiu şi se mai lasă în cuptor circa 10-15 minute.
Ciupercile se spală, se taie bucăţi mai mari, se condimentează, se prăjesc în untul încins, se amestecă şi cu mărar tocat şi se servesc alături de carnea de raţă tăiată bucăţi şi sosul brun.
Raţă cu sos şi ciuperci
Pofta buna!