Raţă cu vin alb şi rozmarin

Printeaza

O reteta de rata cu vin alb si rozmarin din: rata, rozmarin, usturoi, apa, sare, vin alb sec si ulei de masline.

Ingrediente:Raţă cu vin alb şi rozmarin

  • 1 raţă (circa 1,5 kg)
  • 2-3 crenguţe de rozmarin
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 pahar apă
  • 100 ml vin alb sec
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă raţa, taie-o bucăţi şi pune-le la prăjit într-o tigaie cu ulei de măsline încins şi un praf de sare.

Pune un capac peste tigaie şi lasă să se înăbuşe, la foc mediu. Când s-au rumenit pe o parte, întoarce bu­căţile de carne, adaugă rozmarinul, usturoiul şi stropeşte cu 50 ml vin alb.

Acoperă şi lasă până când carnea se rumeneşte şi pe această parte, stropeşte din nou cu restul de vin şi adaugă puţină apă (facultativ), apoi lasă la fiert, acoperind vasul.

Ia capacul de pe tigaie, mai lasă puţin pe foc apoi serveşte carnea de raţă caldă cu o garnitură de cartofi la cuptor.

Raţă cu vin alb şi rozmarin

Raţă cu vin alb şi rozmarin

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.