Raţă cu vin alb şi rozmarin
PrinteazaO reteta de rata cu vin alb si rozmarin din: rata, rozmarin, usturoi, apa, sare, vin alb sec si ulei de masline.
- 1 raţă (circa 1,5 kg)
- 2-3 crenguţe de rozmarin
- 1 căţel de usturoi
- 1/2 pahar apă
- 100 ml vin alb sec
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
Mod de preparare:
Curăţă raţa, taie-o bucăţi şi pune-le la prăjit într-o tigaie cu ulei de măsline încins şi un praf de sare.
Pune un capac peste tigaie şi lasă să se înăbuşe, la foc mediu. Când s-au rumenit pe o parte, întoarce bucăţile de carne, adaugă rozmarinul, usturoiul şi stropeşte cu 50 ml vin alb.
Acoperă şi lasă până când carnea se rumeneşte şi pe această parte, stropeşte din nou cu restul de vin şi adaugă puţină apă (facultativ), apoi lasă la fiert, acoperind vasul.
Ia capacul de pe tigaie, mai lasă puţin pe foc apoi serveşte carnea de raţă caldă cu o garnitură de cartofi la cuptor.
Raţă cu vin alb şi rozmarin
Pofta bună!