Rata cu vin si masline
PrinteazaRata cu vin si masline din: rata, ceapa, untdelemn, faina, vin alb, dafin, piper, lamaie, suc de rosii, masline.
- o raţă
- 2 cepe
- 4 linguri untdelemn
- o jutmătate linguriţă făină
- o jumătate pahar vin alb
- o foaie dafin
- 3-4 boabe de piper
- 2-3 felii de lămâie fără.coajă
- o jumătate pahar suc de roşii
- 10-15 măsline
Mod de preparare:
Se taie carnea felii şi se înăbuşă separat.
Se înmoie ceapa solzişori cu untdelemn, pe foc mic. Se toarnă ceapa peste came, se toarnă apă, suc de roşii şi se lasă să fiarbă descoperit.
Când carnea aproape a fiert, se pun măslinele, vinul şi lămâia. Se mai fierb împreună fiară să scadă prea tare. Se serveşte rece.
Pofta buna!