Rata la cuptor cu cimbru si legume
PrinteazaO reteta de rata la cuptor cu cimbru si legume din: rate salbatice, sare, piper, cimbru, morcovi, cartofi, usturoi, cidru si pulpa de dovleac.
- 2 rate salbatice (1 circa 1 kg)
- sare
- piper
- 1 legatura cimbru
- 500 g morcovi
- 800 g cartofi
- 3 catei de usturoi
- 400 ml cidru
- 750 g pulpa de dovleac
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200C. Se spala pasarile, se sterg, se sareaza si se pipereaza. Se toaca 1/2 din cantitatea de cimbru; restul de frunzulite se asaza in burtile ratelor. Se leaga copanele cu ata de corp.
Se curata morcovii si se taie bucati. Se decojesc cartofii, se spala si se taie jumatati. Se taie felii usturoiul si se amesteca imrpeuna cu morcovii si cartofii. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru tocat.
Se asaza intr-o tava, deasupra se pun ratele si se toarna cidru. Se coc la cuptor circa 60 de minute, stropind mereu pasarile cu sosul din tava. Se taie cuburi pulpa de dovleac si se asaza in tava; se mai coc toate 30 de minute. Se sareaza si se pipereaza.
Rata la cuptor cu cimbru si legume
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rata la cuptor cu cartofi
- rata la cuptor cu legume
- rata cu legume la cuptor