Rata la cuptor cu ghimbir
PrinteazaRata la cuptor cu ghimbir din: rata, suc de portocale, usturoi, ulei de masline, vin alb, sare, piper, ghimbir, praf de curcuma.
- 1 raţă
- sucul de la 1 portocală
- 2 căţei de usturoi
Pentru marinată:
- ulei de măsline
- 50 ml vin alb
- sare
- piper alb
- ghimbir
- praf de curcuma
Mod de preparare:
Inlături bucăţile de grăsime, ungi raţa cu ulei, presari condimentele, stropeşti cu puţin vin şi laşi la frigider o zi.
Pui raţa într-un vas de lut şi adaugi sosul de la marinată. Crestezi raţa şi pui în locurile respective feliuţe de usturoi. Torni puţină apă în vas, acoperi cu un capac şi dai la cuptorul preîncălzit 60-90 de minute.
După o oră scoţi capacul, torni sucul de portocală şi mai laşi la cuptor până se rumeneşte.
Pofta buna!