Rata cu dulceata de fructe
PrinteazaO reteta delicioasa de rata cu dulceata de fructe din: piept de rata, prune, dulceata de visine, zahar, vin rosu, otet balsamic, miere, unt si sare.
- 2 piepti de rata
- 10 prune uscate
- 4 linguri cu dulceata de visine
- 3 linguri cu zahar
- 200 ml vin rosu sec
- 4 linguri cu otet balsamic
- 2 linguri cu miere
- 20 g unt
- sare
Mod de preparare:
Pune prunele la inmuiat in apa clocotita. Amesteca otetul cu mierea, spala bine carnea, sareaz-o, pune-o intr-un castron, apoi freac-o cu acest amestec si da la frigider 10 minute.
Pune la fiert vinul cu zaharul, untul taiat cubulete, dulceata si prunele bine inmuiate, pentru 10 minute.
Pune la fiert carnea de rata pentru 30 de minute, apoi scoate-o si feliza-o in bucati groase de 1,5 cm.
Feliile de rata aranjeaza-le intr-o tava de copt si peste fiecare bucata pune o lingura de fructe, preseaza bine cu dosul unei furculite, iar la urma toarna restul sosului, adauga o ceasca de apa, daca e cazul, si daca la cuptor.
Serveste cu salata de varza rosie si sfecla.
Rata cu dulceata de fructe
Pofta buna!