Rata cu fasole la cuptor

Printeaza

O reteta savuroasa de Rata cu fasole la cuptor din: pulpe de rata, fasole boabe, ceapa, rosii, morcov, ulei, foi de dafin, patrunjel, sare si piper.

Fasolea este bogată în cal­ciu, magneziu, fier, fosfor, zinc, potasiu, seleniu, acid folic, vitaminele A, C, K şi cele din Complexul vitaminic B. Din acest motiv este recomandată în alimentaţia copiilor, bătrânilor şi femeilor gravide, precum şi a celor care depun efort fizic intens.

Ingrediente:

  • 8 pulpe de rata
  • 500 g fasole boabe fiarta
  • 2 cepe
  • 5-6 rosii
  • 1 morcov
  • 100 ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi pulpele, pârliţi-le la flacăra aragazului, spălafi-le şi ştergeţi-le cu un şervet de bucătărie. Prăjiţi pulpele în ulei până când se rumenesc pe toate părţile. Curăţaţi ceapa şi morcovul, spălaţi-le şi tocaţi mărunt ceapa iar morcovul tăîaţi-l în cubuleţe. Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţă şi tocaţi-le mai mare.

Puneţi într-un vas termorezistent fasolea fiartă, ceapa, morcovul, foile de dafin, jumătate din legătura de pătrunjel, sare şi piper după gust. Adăugaţi 100m apă, amestecaţi bine, apoi puneţi deasupra pulpele de raţă şi 2-3 linguri din uleiul în care acestea s-au prăjit. Puneţi vasul la cuptor la foc mic şi lăsaţi-l 40 de minute.

Serviţi câte 2 pulpe la porţie, cu garnitură de fasole şi presăraţi deasupra pătrunjelul rămas, tocat mărunt.

Rata cu fasole la cuptor

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • rata cu fasole

1 comentariu

  1. ma gandeam sa fac rata cu varza la cuptor, dar sa vedem si cu fasole cum e ca tot n-am mancat niciodata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.