Rata cu fasole la cuptor
PrinteazaO reteta savuroasa de Rata cu fasole la cuptor din: pulpe de rata, fasole boabe, ceapa, rosii, morcov, ulei, foi de dafin, patrunjel, sare si piper.
Fasolea este bogată în calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc, potasiu, seleniu, acid folic, vitaminele A, C, K şi cele din Complexul vitaminic B. Din acest motiv este recomandată în alimentaţia copiilor, bătrânilor şi femeilor gravide, precum şi a celor care depun efort fizic intens.
- 8 pulpe de rata
- 500 g fasole boabe fiarta
- 2 cepe
- 5-6 rosii
- 1 morcov
- 100 ml ulei
- 2 foi de dafin
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi pulpele, pârliţi-le la flacăra aragazului, spălafi-le şi ştergeţi-le cu un şervet de bucătărie. Prăjiţi pulpele în ulei până când se rumenesc pe toate părţile. Curăţaţi ceapa şi morcovul, spălaţi-le şi tocaţi mărunt ceapa iar morcovul tăîaţi-l în cubuleţe. Opăriţi roşiile, curăţaţi-le de pieliţă şi tocaţi-le mai mare.
Puneţi într-un vas termorezistent fasolea fiartă, ceapa, morcovul, foile de dafin, jumătate din legătura de pătrunjel, sare şi piper după gust. Adăugaţi 100m apă, amestecaţi bine, apoi puneţi deasupra pulpele de raţă şi 2-3 linguri din uleiul în care acestea s-au prăjit. Puneţi vasul la cuptor la foc mic şi lăsaţi-l 40 de minute.
Serviţi câte 2 pulpe la porţie, cu garnitură de fasole şi presăraţi deasupra pătrunjelul rămas, tocat mărunt.
Rata cu fasole la cuptor
Pofta buna!
Incoming search terms:
- rata cu fasole
ma gandeam sa fac rata cu varza la cuptor, dar sa vedem si cu fasole cum e ca tot n-am mancat niciodata