Raţă friptă cu portocale şi miere
PrinteazaO reteta delicioasa de rata fripta cu portocale si miere din: piept de rata, ulei de masline, ceapa verde, nasturel, portocala si ardei iute.
- 2 piepţi de raţă, de aproximativ 175 g fiecare
- 1 linguriţă ulei de măsline
- 2 cepe verzi, tăiate în bucăţi de 2,5 cm lungime
- 50 g năsturel, fără codiţe
- 1 portocală, curăţată de coajă, tăiată bucăţi
pentru marinată:
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe
Mod de preparare:
Pentru marinată, se amestecă toate ingredientele într-un castron. Se îndepărtează pielea şi grăsimea de pe piepţii de raţă. Se taie carnea în fâşii subţiri care se pun în marinată.
Se amestecă bine pentru a se acoperi toate bucăţile de carne şi se lasă la marinat 30 de minute sau se pune la frigider până la preparare. Se scot şuviţele de raţă, păstrându-se marinata. Se zvântă. Se încălzeşte uleiul într-un tuci sau o tigaie mare care nu lipeşte.
Se prăjeşte rapid carnea de raţă, cam 4-5 minute până când se rumeneşte. Se toarnă marinata peste carnea de raţă. Se lasă să clocotească, pentru a se evapora, până devine un sirop de culoare închisă.
Se adaugă ceapa verde şi năsturelul şi se rumenesc I minut. Se adaugă bucăţile de portocală şi se încălzesc bine. Năsturelul se poate înlocui cu şuviţe de salată chinezească, dovlecei tăiaţi pe lung, morcovi sau spanac.
Raţă friptă cu portocale şi miere
Poftă bună!