Rata cu hagina si chili
PrinteazaRata cu hagina si chili din: raţă, hagina, chili uscaţi, praf de chili, sos de soia, sare, vin, bicarbonat, zahăr, ulei de arahide.
- 1 raţă
- 3 bucăţi hagina
- 10 chili uscaţi
- 1 linguriţă praf de chili
- 2 linguri sos de soia
- sare
- 2 linguri vin
- 1 linguriţă bicarbonat
- 3 linguriţe zahăr
- 1 1/2 ceaşcă ulei de arahide
Mod de preparare:
Raţa se .spaţii bine, se curăţă, se taie bucăţi foarte mici şi se unge cu un amestec din jumătate din cantităţile de sos de soia şi vin. Se lasă deoparte şi se taie hagina, întâi în patru, apoi în bucăţi.
Se înlătură codiţele şi seminţele de la chili. Se pun bucăţile de carne la prăjit într-o tigaie cu ulei de arahide bine încins. Când s-au rumenit bine se scot şi se lasă să se scurgă de grăsime.
Se scoate uleiul din tigaie, lăsându-se doar trei linguri, şi se prăjeşte chili, amestecând de câteva ori. Se adaugă hagina şi se lasă pe foc până ce capătă o culoare aurie.
Se pune praful de chili, amestecând pentru omogenizare de câteva ori. Se toarnă deasupra două ceşti şi jumătate apă fierbinte, apoi restul de soia şi de vin, sare, bicarbonat şi zahăr.
Se adaugă bucăţile de carne si se lasă să dea în clocot. Se trece focţil la mic si se lasă să fiarbă, sub capac, încă aproximativ o oră.
Pofta buna!