Rata imbatata

Printeaza

Rata imbatata din: rata, vin alb, supa de carne, fasole verde, rosii, usturoi, patrunjel, tarhon, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 rata
  • 500 ml vin alb
  • 500 ml supa de carne
  • 200 g fasole verde
  • 3 cepe
  • 200 g fasole fideluta
  • 500 g rosii
  • 5-6 catei usturoi
  • patrunjel, tarhon
  • ulei
  • sare
  • piper

 

 

Preparare:

Rata imbatata: Taie raţa în bucăţi. Pune carnea să fiarbă direct în vinul amestecat cu supa de carne. Lasă pe foc până se frăgezeşte.

Separat, căleşte ceapa tocată fin împreună cu usturoiul. Adaugă apoi roşiile tăiate în sferturi şi fasolea fiartă separat.

Stinge cu zeama în care a fiert raţa.

Pune şi bucăţile de carne, după care condimentează cu sare, piper, tarhon şi lasă să scadă puţin.

Spre final, presară putina verdeata tocata fin.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Friptura de rata cu vin

Friptura de rata cu vin din: rata, unt, mere, prune, pere, vin, sare.   Ingrediente: 1 raţă 3 linguri cu unt 2 mere 10 prune 2 pere 1 pahar cu vin sare   Mod de preparare: Curăţaţi raţa de pene şi de fulgi, treceţi-o prin flacără mare ca să se pârlească puful mărunt . Despicaţi pieptul […]

 

Pulpe de rata cu cirese

Pulpe de rata cu cirese din: pulpe de rata, cirese, unt, vin, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe raţă sau 2 piepţi rasă 200 g cireşe fără sâmburi 50 g unt 250 ml vin alb sec sare piper   Mod de preparare: Se pune carnea într-o formă termorezisten-tă, se unge cu unt şi se coc la […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.