Rata in aspic cu garnitura de oua cu mus de ficat
PrinteazaRata in aspic cu garnitura de oua cu mus de ficat
- 1 raţă 1,750 kg
- 7 joi gelatină
- sare
- piper
- 1 ceapa
- 1/2 ţelină
- 5 căţei usturoi
- 1/2 pahar vin
- cimbru
- 1 ouă
- 2 albuşe
- 200 g ficat
- unt
Mod de preparare:
Se fierbe raţa cu sare, ceapă, ţelină, cimbru şi cîteva boabe de piper. Cînd este fiartă se dă la rece. Zeama se limpezeşte cu albuş, se pune gelatina şi vinul şi se dă la foc.
Cînd începe să fiarbă, se lasă la foc mic 5 minute şi apoi se strecoară prin tifon. Raţa se tranşează şi se pune într-un platou adinc. împrejur se pun jumătăţi de ou fiert pe care se pune mus de ficat (ficatul sotat şi dat prin sită), amestecat cu sare, piper şi 80 g unt proaspăt.
Cînd aspicul este răcit, se pune puţin mujdei şi cînd a început să gelatineze se toarnă peste ouă şi peste raţă. Se pune la frigider pină sint bine gelatinate.
Pofta buna!
Vreau si eu sa mananc rata in aspic. M-ati facut curioasa.