Rata in sos de caise

Printeaza

Rata in sos de caise din: copane de rata, sare, piper, unt, ceapa, stafide, caise, sherry, mere, scortisoara, zeama de lamaie.

Ingrediente:Rata_in_sos_de_caise

  • 2-4 copane de raţă de cca 500 g
  • sare
  • piper
  • 1 lingură de unt clarificat
  • 2 cepe roşii tocate mărunt
  • 100 g stafide
  • 100 g caise uscate
  • 175 ml cream-sherry
  • 2 mere
  • 1 priză de scorţişoară
  • zeamă de lămâie

 

Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 225 °C. Copanele de raţă se sărează şi se piperează, apoi se aşează într-o tavă împreună cu untul încins şi se prăjesc.

Se călesc scurt şi cepele în aceeaşi tavă. Se bagă tava la cuptor circa 40 de minute la 175 °C. Din când în când se adaugă puţină apă.

Stafidele şi caisele se lasă laînmuiatîn sherry, apoi se fierb în fondul de la friptură. Se curăţă merele, se scot sâmburii, iar pulpa se rade în fondul de la friptură.

Se fierbe sosul şi se asezonează cu sare, piper, scorţişoară şi zeamă de lămâie.

Rata in sos de caise

Rata_in_sos_de_caise

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.