Raţă în sos dulce-acrişor cu prune uscate
PrinteazaO reteta delicioasa de rata in sos dulce acrios cu prune uscate din: pulpa de rata, ceapa alba, ulei de susan, prune, pasta de ardei capia, otet de orez, sake, sare si piper.
- 500 g pulpă de raţă dezosată
- 1 ceapă albă
- 4 linguri ulei de susan (sau de floarea-soarelui)
- 8 prune dulci japoneze (sau prune uscate, fară sâmburi)
- 5 inimi de palmier (conservate în suc propriu)
- 2 linguri pastă de ardei capia
- 1 lingură oţet de orez
- 1 lingură sake
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie carnea de raţă fâşii subţiri, condimentează-le cu pasta de ardei (o poţi prepara din ardei capia copţi la flacără, curăţaţi de pieliţă şi pasaţi în blender) şi lasă-le să se mari- neze 2 ore în frigider.
Curăţă şi taie ceapa julien, apoi căleşte-o în wok, cu puţin ulei. Adaugă carnea de raţă şi prăjeşte-o rapid, stropeşte-o cu oţet şi cu sake, pune prunele tăiate bucăţele (după ce le-ai înmuiat în apă călduţă) şi toarnă puţină apă sau supă caldă. Acoperă cu un capac şi lasă-le să fiarbă la foc mic.
Condimentează cu sare şi piper, după gust, înainte ca lichidul să înceapă să scadă. Adaugă la sfârşit inimile de palmier spălate, zvântate şi tăiate fâşii.
Raţă în sos dulce-acrişor cu prune uscate
Pofta buna!