Rata inabusita in bere
PrinteazaRata inabusita in bere din: rata, bere, sare, vin, bicarbonat, ghimbir, piper.
- 1 raţă de aproximativ 2 kg
- 1 sticlă de bere
- 3 linguriţe sare
- 2 linguri vin
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 lingură rădăcină ghimbir
- un praf de piper
Mod de preparare:
Raţa, curăţată şi spălată bine, se pune într-o oală pe foc, cu apă cât s-o acopere. Se lasă să dea în clocot, spumându-se de câte ori este nevoie, adăugându-se anterior sare, vin, ghimbir şi piper.
După aproximativ o oră, se scoate şi se lasă să se răcească. Se taie bucăţi potrivite şi se pune într-o altă oală.
Zeama rămasă se strecoară şi se toarnă peste raţă, având grijă să nu se depăşească o treime din nivel. Se adaugă berea şi bicarbonatul.
Se înmoaie o coală de sugativă în apă şi se acoperă oala cu ea. Se fierbe la abur, la foc mare, o oră şi jumătate.
Pofta buna!