Rata la capac

Printeaza

Rata la capac din: rata, rosii, morcov, telina, patrunjel, ceapa, coniac, ulei, costita, dafin, sare, piper.

Ingrediente:Rata la capac

  • 1 raţă
  • 500 g roşii
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 3 rădăcini de pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 4 linguri coniac
  • 1 pahar cu ulei
  • 100 g costiţă
  • dafin
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi raţa, treceţi-o prin flacără, frecaţi pielea cu mălai, spălaţi-o cu ap rece şi goliţi-o de măruntaie. Spălaţi din nou şi tăiaţi pasărea în patru părţ egale, săraţi şi condimentaţi.

Ceapa, morcovul, albitura le spălaţi, le tocaţi julie şi le puneţi într-o cratiţă mare, cu 1 ceaşcă cu ulei, piper boabe şi foi de dafin.

Deasupra puneţi carnea, acoperiţi cu 1 cană cu apă caldă şi puneţi cratiţa la fiert pe foc potrivit, acoperită cu un capac.

După 45 minute întoarceţi carnea, puneţi coniacul, potriviţi de sare, adăugaţi ficatul, pipota şi inima care au fiert 30 min separa şi costiţa tăiată felii mai groase.

Acoperiţi şi scădeţi la foc mic încă 30 min.

Treceţi sosul în care s-a făcut friptura prin sită, turnaţi peste carne şi legume. Serviţi cu pâine proaspătă sau numai cu legume fierte, lângă vin rose.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.