Rata la cuptor cu coacaze

Printeaza

Rata la cuptor cu coacaze din: rata, unt, ceapa, telina, mere, lamaie, usturoi, ulei, coacaze.

Ingrediente:Rata la cuptor cu coacaze

  • o rată de circa 1,5-2 kg
  • o lingură unt
  • 2 cepe
  • 5 fire ţelină
  • 3 mere
  • o lămâie
  • o căpătână usturoi
  • 5 linguri pesmet
  • o lingură ulei
  • sare
  • piper
  • coacăze roşii, pentru servit

 

Mod de preparare:

Raţa spălată se şterge bine şi se presară cu sare şi piper la interior si exterior.

In unt topit se călesc ceapa şi ţelina tăiate mărunt şi apoi se amestecă cu pesmetul. Se umple raţa cu amestecul de pesmet, se coase, se unge cu ulei şi se asază pe pat de felii de mere.

Imprejurul ei se pune căpăţâna de usturoi tăiată în două si necurăţată şi felii de lămâie. Se lasă la cuptor 60-80 de minute.

Se serveşte cu coacăze roşii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.