Raţă la cuptor

Printeaza

Raţă la cuptor din: rata, clementine, portocala, concentrat de gaina, vin rosu, ceapa, unt, usturoi, zahar, rozmarin, sare si piper.

Ingrediente:Rata_la_cuptor

  • o rata
  • 5 clementine
  • o portocala
  • un cub concentrat de gaina
  • 50 ml vin rosu
  • 2 cepe
  • 50 g unt
  • un catel usturoi
  • o lingura zahar
  • 2 ramurele rozmarin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o tavă de cuptor cu unt se pune raţa curăţată, spălată, pârlită si presărată cu sare şi piper. Alături de raţă se pun rozmarinul si usturoiul feliat. Se dă la cuptor pentru 90 de minute si se stropeşte din când în când cu grăsimea pe care şi-o lasă în tavă.

Intre timp, zahărul şi două linguri de apă se fierb, amestecând pentru a obţine un caramel, peste care se toarnă apoi oţetul, sucul de portocală, vinul, ceapa tăiată mărunt şi cubul de concentrat dizolvat în aproximativ 300 ml apă fierbinte. Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă la fiert 10 minute.

Clementinele se curăţă de coajă, apoi se desfac în felioare, se adaugă în sos şi se mai lasă la fiert încă 10 minute. Raţa se aduce la masă cu sosul de citrice.

Raţă la cuptor

Rata_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.