Raţă cu legume

Printeaza

Raţă cu legume din: piepturi de rata, fidea de orez, broccoli, ardei capia, curry, struguri, rosii, ceapa rosie, usturoi, scortisoara, rozmarin, lamaie, ulei, sare, piper, mustar, smantana si vin alb.

Ingrediente:

  • 4 piepturi de rata
  • 150 g fidea de orez
  • 500 g broccoli
  • 4 ardei capia
  • 10 g curry
  • 500 g struguri
  • doua conserve de rosii
  • doua cepe rosii
  • usturoi
  • scortisoara
  • rozmarin
  • o lamaie
  • ulei
  • sare
  • piper
  • mustar
  • smantana
  • vin alb

 

Mod de preparare:

Carnea de raţă se spală, se şterge cu un şervet şi se crestează din loc în loc.

Se unge cu puţin ulei, se presară curry, sare şi piper pe toate părţile, apoi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Pe fiecare bucată de carne se aşază felii de ardei, boabe de struguri şi ace de rozmarin, se stropesc cu suc de lămâie şi se introduce tava în cuptor.

Se coace la foc mediu până poate fi pătrunsă cu o furculiţă, se scoate pe un pla¬tou şi se păstrează la cald.

Cepele şi doi căţei de usturoi se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc două minute, apoi se adaugă roşiile.

Se condimentează, se fierbe sosul până scade puţin şi se amestecă cu rozmarin tocat.

Fideaua de orez se opăreşte cu apă clocotită amestecată cu sare, se scurge şi se pune pe platouri.

Se aşază alături carnea de raţă, broccoli fiert amestecat cu ardeii capia feliaţi, restul de struguri şi se servesc imediat.

Se servesc ca atare sau cu un sos din smantana, mustar cu seminte si vin alb, sare si piper.

 

Raţă cu legume

Rata_cu_legume

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.