Rata cu masline si arpagic cu garnitura de cartofi natur
PrinteazaRata cu masline si arpagic cu garnitura de cartofi natur
Ingrediente:
- 1,800 kg raţă
- 250 g măsline
- 150 g ulei
- 1 pahar vin roşu
- piper
- sare
- 1 lingură bulion
- 1 lingură făină
- 200 g arpagic
- cimbru
- 3/4 l supă
- 500 g cartofi
Mod de preparare:
Rata cu masline si arpagic cu garnitura de cartofi natur: Se frige raţa întreagă la cuptor iute, circa 20 min. Cînd este rumenită se scoate şi se taie în 12 bucăţi egale.
Separat se face rantaş din ulei şi făină şi cind este rumenit se stinge cu 3/4 1 apă sau supă şi se fierbe 15 minute cu oasele de la raţă şi cimbru.
Se strecoară sosul peste bucăţile de carne şi se mai fierbe 1 oră. Pe parcurs, se pun măslinele fără samburi, arpagicul sotat, bulionul, vinul, puţină sare şi piper.
Se serveşte cu cartofi natur. Se poate servi şi rece. în cazul acesta se pune numai 1/4 lingură făină (să nu fie sosul prea gros).
Pofta buna!
Foarte gustoasa rata cu masline.