Rată cu mere la cuptor

Printeaza

Rată cu mere la cuptor din: rata, mere, vin rosu, unt, rozmarin, usturoi, boia dulce, scortisoara, ulei de masline, piper, sare.

Ingrediente:Rata_cu_mere_la_cuptor

  • 1 rata
  • 4 mere
  • 100 ml vin rosu
  • 50 g unt
  • 2 crengute de rozmarin
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 lingurite cu boia dulce
  • 1/2 lingurita cu scortisoara
  • 2-3 linguri cu ulei de masline
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecă energic uleiul cu usturoiul zdrobit, sare, piper, scorţişoară şi boia.

Separat, curăţă raţa, spal-o şi tamponeaz-o cu un şervet absorbant.

Umple-o cu trei mere şi unge-o cu amestecul de condimente.

Aşaz-o într-o tavă unsă cu unt şi las-o la cuptor 30 de minute.

Adaugă rozmarin şi mărul, tăiat în felii.

Stropeşte cu vin şi lasă la cuptor apro­ximativ o oră şi jumătate.

Serveşte-o alături de salată de varză-roşie.

Rată cu mere la cuptor

Rata_cu_mere_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.