Secara, cunoscută științific sub numele de Secale cereale, este o specie de cereale care face parte din familia Poaceae. Aceasta este adesea confundată cu grâul, dar este o cultură distinctă cu caracteristici și utilizări proprii. Secara este una dintre cele mai vechi cereale cultivate, cu origini în […]
Rata cu mere si pastarnac
PrinteazaRata cu mere si pastarnac din: piept de rata, mere, pastarnac, unt, cimbru verde, scortisoara, coriandru, lamaie, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 piept de rata
- 2 mere
- 2 radacini de pastarnac
- 50 g unt
- 2-3 fire de cimbru verde
- 1 lingurita rasa scortisoara
- 1 lingurita rasa coriandru macinat
- 1 lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati pieptul de rata de pielite, spalati-l, scurgeti-l de apa, stergeti-l cu un servet de bucatarie. Taiati pieptul in felii de circa 1 cm grosime si presarati-le cu sare, piper si coriandru macinat.
Curatati pastarnacul, spalati-l si taiati-l in rondele de circam 1 cm grosime.
Prajiti intr-o tigaie mare feliile de piept de rata impreuna cu rondele de pastarnac, un unt, la foc potrivit pentru circa 10 minute sau pana cand acestea se rumenesc uniform pe toate partile.
Taiati merele in felii mai groase pe orizonatala, presarati-le cu scortisoara, puneti feliile una peste alta si coaceti-le in cuptor, la foc potrivit spre mare, circa 20-25 de minute.
Serviti pieptul de rata alaturi de rondele de pastarnac si cu marul copt fierbinte si ornati cu cimbru verde.
Rata cu mere si pastarnac
Pofta buna!
Rețetă delicioasă de Zacuscă de Vinete – Pas cu Pas
Rețetă delicioasă de Zacuscă de Vinete – Pas cu Pas din: vinete, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii, ulei de floarea soarelui, sare, piper, zahar, otet. Ingrediente: 3 vinete mari 3 ardei grași roșii 2 cepe mari 4 căței de usturoi 500g roșii proaspete sau 1 conservă de roșii 100 ml ulei de floarea-soarelui Sare […]