Rata cu morcovi

Printeaza

Rata cu morcovi din: rata, morcovi, ulei, ceapa, usturoi, bulion, faina, patrunjel verde, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 rata
  • 1 kg morcovi
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe mari
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri bulion
  • 1 lingura faina
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi  raţa, spălaţi-o şi tăiati-o în bucăţele potrivite, pe care puneţi-le la fiert în apă cu sare.

Lăsaţi-le să fiarbă 40 de minute, apoi scoateţi-le din apă şi scurgeţi-le. Prăjiţi-le în ulei şi păstraţi-le la cald, acoperite.

Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o mărunt, căliţi.-o în ulei, după ce aţi să­rat-o. Adăugaţi bulionul şi apoi morcovii tăiaţi în rondele.

Tur­naţi peste ingredienete 500ml din supa în care a fiert carnea şi fierbeţi-le la foc potrivit.

După 20 de minute, puneţi în vas făina desfăcută cu 3 linguri supă în care a fiert carnea, bucăţile de carne, usturoiul pisat şi pătrun­jelul tocat.

Lăsaţi să mai fiarbă încă 10 minute şi opriţi focul.

 

 

Rata cu morcovi

 

Carne Rata

Piept de Rață la Grătar cu Sos de Rodii – O Delicatesă Culinară Plină de Arome

Piept de Rață la Grătar cu Sos de Rodii – O Delicatesă Culinară Plină de Arome din: piept de rata, rodiim miere, ulei de masline, usturoi, sare, piper, frunze de menta. Pieptul de rață la grătar cu sos de rodii este o rețetă gourmet care aduce în prim-plan gustul bogat al cărnii de rață și […]

 

Carne Rata

Confit de Rață

Confit de Rață din: pulpe de rata, sare, piper, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, untdelemn, cartofi, ulei, sare, piper, legume. Ingrediente: Pentru confit de rață: 4 pulpe de rață Sare și piper proaspăt măcinat, după gust 4 căței de usturoi, zdrobiți 4 frunze de dafin 4 crenguțe de rozmarin 500 g de untdelemn (grasime de […]

Carne Rata

Salată cu Piept de Rață, Fructe de Pădure și Dressing de Portocale

Salată cu Piept de Rață, Fructe de Pădure și Dressing de Portocale din: piept de rata, fructe de padure, mix de salata, ceapa rosie, nuci coapte, sare, piper, zeama de portocala, miere, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: Pentru salată: 2 piepturi de rață 200 g de fructe de pădure proaspete (zmeură, afine, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Valentina Negrescu

    Rata cu morcovi, ce ciudat suna 😛

  2. Rata cu morcovi, nu am mancat niciodata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.