Rata picanta cu cocos si muguri de bambus din: piept dezosat de raţă sau de pui, ulei, pastă roşie de curry, usturoi, lapte de cocos, sos de peşte, zahăr brun, suc proaspăt de lămâie, muguri de bambus, busuioc, ardei roşu, coriandru. Ingrediente: 400 g piept dezosat de raţă sau de pui 20 ml ulei 100 g pastă roşie de curry 1 căţel de usturoi, tocat 2 x […]
Rata cu muguri de bambus si ciuperci
PrinteazaO reteta delicioasa de Raţă cu muguri de bambus şi ciuperci din: rata, muguri de bambus, ciuperci, sos de soia, faina de porumb, ulei de arahide si sare.
- 1 raţă
- 1 cutie cu muguri de bambus
- 200 g ciuperci pleurotus
- sos de soia
- 1 lingură de făină de porumb
- ulei de arahide
- sare
Mod de preparare:
Dezosaţi raţa, tăiaţi-o bucăţi mici şi căliţi-le în tigaie cu o lingură de ulei de arahide.
Treceţi repede ciupercile printr-un jet de apă rece, tăiaţi-le bucăţi mici şi adăugaţi-le peste carne împreună cu mugurii de bambus.
Adăugaţi şi două linguri de sos de soia şi o lingură de apă.
Când legumele sunt fierte, dar crocante, mai adăugaţi şi o lingură de făină de porumb, dizolvată în puţină apă rece, pentru aîngroşa sosul. Potriviţi de sare.
Fierbeţi la foc potrivit 30 de minute până se va închega sosul, apoi luaţi de pe foc şi serviţi.
Rata cu muguri de bambus si ciuperci
Poftă bună!
Poate te intereseaza si:
Rata picanta cu cocos si muguri de bambus
Rata aromata in sos de vin rosu
Rata aromata in sos de vin rosu din: rata, miere, melasa, ulei de masline, scortisoara, sare de mare, rozmarin, cartofi, vin rosu, dulceata de trandafiri. Ingrediente: 1 raţă 2 linguri miere 1 linguriţă melasă 4 linguri ulei de măsline cu aromă de lămâie 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată sare de mare 2 crenguţe de rozmarin (frunzele […]
Pofta buna!