Rată inăbuşită
PrinteazaRată inăbuşită
Ingrediente:
- 6 pulpe de raţă
- 1 kg de morcovi
- 2 cepe
- 6 felii subţiri de piept afumat
- 50 g de slăninuţă
- 500 ml vin alb
- 3 frunze de dafin
- 1 bouquet garni (amestec de plante aromatice)
- 3 linguri de ulei
- 25 g unt
- sare, piper
Preparare:
Inţeapă pulpele de raţă cu o ţeapă de frigăruie pentru a face mici găuri profunde. Introdu în ele felii de slăninuţă. Curăţă morcovii şi taie-i în rondele oblice. Curăţă şi taie cepele.
Pune la încălzit uleiul şi untul într-o cratiţă. Căleşte pulpele de raţă pe ambele părţi. După ce s-au colorat, adaugă ceapa şi bucăţile de piept afumat.
Continuă coacerea încă 2 minute. Toarnă vinul alb, micşorează flacăra, adaugă foile de dafin şi bouquet garni. Sărează şi piperează. Acoperă şi fierbe timp de 1 h şi 15 minute.
Adaugă morcovii şi mai fierbe încă 45 de minute,la foc mic, tot acoperit. Repartizează pulpele, morcovii şi pieptul afumat în farfurii, toarnă puţin sos şi serveşte fierbinte.
Rată înăbuşită
Pofta buna!
Eu fac o reteta delicioasa de rata cu sos de rosii.
Ingrediente:
500 g rosii bine coapte
1 ardei kapia
3 catei de usturoi
1 ceapa
20 ml ulei
sare
piper
putin cimbru
1 frunza de dafin
cartofi pentru servit
Mod de preparare:
Se fierbe rata 30min iar daca este crescuta la curte,se poate lasa mai mult; se scoate carnea fara sa se arunce apa,se prajeste putin in ulei apoi se pune intr-un vas.
In uleiul ramas se adauga ceapa tocata marunt, usturoiul de asemenea, ardeiul cubulete, 1 polonic cu apa de la fiert, iar dupa ce a scazut se adauga rosiile tocate la blender, carnea, se completeaza cu alte 2 polonice cu apa.
Se condimenteaza cu sare, apoi se lasa pe foc pana scade.
In acest timp se curata cartofii,se pun la fiert cubulete iar dupa ce sunt bine fierti se pregateste un piure dupa metoda clasica stiuta de fiecare,cu sare,1lingura unt si lapte cald.
Dupa ce mancarea a scazut, se serveste cu piure de cartofi