Piept de Rață cu Sos de Portocale și Rozmarin din: piept de rata, sare, piper, portocale, miere, rozmarin, ulei de masline. Ingrediente: 2 piepturi de rață Sare și piper negru proaspăt măcinat, după gust 2 portocale mari, coaja rasă și zeama storsă 2 lingurițe de miere 2 crenguțe de rozmarin proaspăt 2 linguri de ulei […]
Rată cu orez si legume
PrinteazaRată cu orez si legume din: rata, cartofi, orez, ardei, sare, piper, boia, patrunjel.
- 1 raţă de casă
- 500 g catofi
- 250 g orez pe care îl căleşti cu 2 cepe tăiate nu foarte mărunt
- 3 ardei mari (roşu sau verde)
- sare
- piper
- boia
- pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Condimentezi raţa pe ambele părţi şi o pui la cuptor într-o tavă cu apă, acoperi şi o coci pe jumătate.
Untura pe care şi-o va lăsa raţa, o foloseşti la ungerea altui vas, mai mare, de yena.
Pui un strat de orez bine călit, apoi cartofii tăiaţi rondele, ardeii tăiaţi fâşii, raţa pe care o porţionezi în prealabil şi condimentezi.
Apoi stropeşti raţa cu zeama lăsată în tavă şi o laşi la cuptor până se rumeneşte bine.
Când e gata, presari pătrunjel verde tocat mărunt.
Pofta buna!
poate iti place si:
Piept de Rață cu Sos de Portocale și Rozmarin
Piftie de Rață – Gust delicios
Piftie de Rață – Gust delicios din: rata, morcovi, ceapa, foi de dafin, boabe de piper, usturoi, frunze de patrunjel, sare, piper. Această rețetă de piftie de rață este o variantă rafinată a preparatului tradițional, aducând o notă elegantă și sofisticată în bucătăria ta. Această piftie reprezintă o reinterpretare savuroasă a preparatului tradițional românesc, folosind […]
Pofta buna!
Nu-mi place carnea de rata si punct