Rata cu orez
PrinteazaRata cu orez din: piept de rata, pasta de curry, lime, orez, lapte de cocos, mazare, germeni de soia, ceapa, ananas, ardei, coriandru.
Ingrediente:
- 2 piepţi de raţă, fără piele
- 1 lingură pastă roşie de curry tailandez
- coaja rasă şi zeama de la 1 lime, plus felii extra pentru sevit
- 140 g de orez jasmine
- 125 ml lapte de cocos, din conservă
- 140 g de mazăre decongelată
- 50 g germeni de soia
- 1/2 ceapă roşie, tocată mărunt
- 100 g de ananas proaspăt, tăiat cuburi
- 1 ardei iute roşu, fără seminţe şi tocat mărunt
- 1/4 pachet de coriandru proaspăt, fără codiţe, doar frunzele tocate grosier
Mod de preparare:
Aşază un piept de raţă între două bucăţi de folie alimentară, pe tocător.
Foloseşte sucitorul şi loveşte pieptul de raţă până capătă grosimea de 0,5 cm.
Repetă cu al doilea piept, apoi pune-le pe amândouă într-un vas. Amestecă pasta de curry cu coaja rasă şi zeama de lime şi adaugă-le peste carnea de raţă, masând uniform.
Lasă-le la marinat, la temperatura camerei, timp de 20 minute.
Intre timp, pune orezul într-o crăticioară cu puţină sare. Toarnă peste el laptele de cocos şi 150 ml de apă.
Dă-le în clocot, apoi acoperă crăticioara, dă focul mic şi fierbe-le 5 minute.
Adaugă mazărea, acoperă cu capacul, stinge focul şi lasă-le aşa 10 minute.
Verifică orezul – tot lichidul trebuie să fie absorbit şi orezul fiert.
Pune apă la fiert, aşază germenii de soia şi ceapa roşie într-o sită şi toarnă peste ele apa clocotită dintr-un ibric.
Adaugă germenii de soia şi ceapa roşie în orez, împreună cu ananasul, ardeiul iute şi codiţele de coriandru.
Asezonează după gust şi pune din nou capacul ca să se păstreze cald.
Incinge tigaia-grill şi frige raţa câte 1-2 minute pe fiecare parte.
Feliază carnea, adaugă majoritatea frunzelor de coriandru în orez, amestecând cu o furculiţă şi serveşte orezul alături de raţă, cu frunzele de coriandru rămase.
Pofta buna!