Rata pe pat de orez
PrinteazaRata pe pat de orez din: piept de rata, pasta de curry, lime, orez, lapte de cocos, mazare, germeni de fasole, ceapa rosie, ananas, ardei iute, coriandru.
Ingrediente:
- 2 bucăţi piept de raţă, pielea îndepărtată
- 1 lingură pastă roşie de curry
- coaja rasă şi zeama de la 1 lime, plus sferturi pentru servit
- 140g de orez jasmine
- 125ml lapte de cocos light, din conservă
- 140g de mazăre congelată
- 50g germeni de fasole
- 1/2 ceapă roşie, tăiată în cubuleţe
- 100g de ananas proaspăt, tăiat în cuburi
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat
- 1/2 pachet mic de coriandru, tulpinile tocate fin, iar frunzele tocate grosier
Mod de preparare:
Aşază o bucată piept de raţă între 2 bucăţi de folie alimentară, pe un tocător.
Foloseşte un sucitor pentru a aplatiza carnea până când ajunge la 0,5cm grosime.
Repetă cu cealaltă bucată de carne, apoi pune-le pe amândouă pe o farfurie.
Combină pasta de curry cu coaja rasă şi zeama de lime şi freacă pieptul de raţă cu această pastă.
Lasă carnea la marinat timp de 20 de minute, la temperatura camerei.
Intre timp, pune orezul într-o crăticioară, împreună cu nişte sare.
Toarnă peste el laptele de cocos şi 150ml de apă. Dă orezul în clocot, apoi acoperă cratiţa, dă focul mai mic şi mai fierbe-l 5 minute.
Adaugă mazărea, apoi acoperă la loc cratiţa, stinge focul şi lasă mâncarea deoparte 10 minute.
Verifică orezul – tot lichidul trebuie să se fi absorbit, iar orezul să se fi pătruns.
Pune un ibric cu apă la fiert, pune germenii de fasole şi ceapa roşie într-o strecurătoare mare şi toarnă peste ele apa clocotită.
Adaugă germenii de fasole şi ceapa în orez, împreună cu ananasul, ardeiul iute, tulpinile de coriandru şi eventual încă putină sare.
Amestecă bine, apoi pune la loc capacul, pentru a păstra orezul cald.
Incinge o tigaie-grill şi găteşte carnea câte 1-2 minute pe fiecare parte sau în funcţie de preferinţe.
Feliaz-o, apoi încorporează mare parte din frunzele de coriandru în orez cu ajutorul unei furculiţe. S
erveşte orezul cu raţa şi presară deasupra restul de coriandru.
Rata pe pat de orez
Pofta buna!