Rata pe varza cu carnati

Printeaza

Rata pe varza cu carnati din: carnati, rata, varza murata, slanina afumata, ceapa, vin, faina.

Ingrediente:Rata pe varza cu carnati

  • 250 g cârnaţi
  • 1 raţă (aprox. 2 kg)
  • 2 kg varză murată fideluţă
  • 150 g slănină afumată
  • 1 ceapă
  • 150 ml vin
  • făină

 

Mod de preparare:

Se tranşează raţa, iar spatele se pune deoparte. La acest preparat vor fi folosite doar pulpele, pieptul şi aripile. Bucăţile de carne se prăjesc într-o cratiţă în grăsimea proprie, apoi se scot şi se păstrează la cald.

In grăsimea rămasă se prăjeşte slănina, tăiată cuburi mici. Se adaugă ceapa tocată, iar după ce s-a călit puţin, se presară boia. Varza murată se taie fâşii mai scurte, se spală sub jet de apă rece, apoi se adaugă în cratiţă. Se toarnă atâta apă cât s-o acopere, se piperează după gust şi se adaugă bucăţile de carne. Se acoperă cratiţa şi se fierbe mâncarea înăbuşit, la foc slab. La sfârşit, se adaugă cârnaţii proaspeţi şi se toarnă vinul. Se mai lasă la fiert aproximativ 20 de minute.

Inainte de servire, bucăţile de carne se scot şi se aranjează pe un platou. Varza se lasă deoparte 20 de minute, timp în care grăsimea se adună la suprafaţă. Se degresea-ză sau se presară o lingură de făină, pentru că aceasta va absorbi excesul de grăsime.

Se pune cratiţa din nou la fiert pentru 3-4 minute, la foc mare, până se îngroaşă sosul. La servire, bucăţile de carne şi feliile de cârnaţi se aranjează pe varza călită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.