Rata Pekin
PrinteazaRata Pekin din: rata, apa, sare, ulei de orez, otet, miere, amidon, ghimbir si sos de soia.
- 1 rata de 2 kg
- 2 l apa
- sare
- ulei de orez
Bait:
- 150 ml otet
- 5 linguri de miere
- 1 lingura amidon
- 1/2 lingurita ghimbir, tocat.
- sos de soia
Mod de preparare:
Curatam rata foarte bine de eventualele pene aflate ramase sub piele. Punem apa cu sare la fiert. Cand clocoteste, adaugam rata in oala si lasam la oparit timp de 5-7 minute.
Rata trebuie sa fie complet acoperita de apa fierbinte. O scoatem apoi din oala, o scurgem de apa si o lasam la uscat pana a doua zi.
O punem apoi intr-un lighean, la bait. Amestecam amidonul cu mierea intr-un bol cu otetul, ghimbirul ras si cu sosul de soia. Ungem bine rata cu acest amestec.
Turnam restul de marinata in interiorul ratei. Lasam 6 ore la frigider sau in alt loc racoros (beci sau pivnita).
Incingem cuptorul la 200° C si ungem o tava cu ulei. Asezam rata cu pieptul in jos, stropim cu ulei si apa si dam la cuptor pentru 30 minute.
Dupa aceea o intoarcem cu pieptul in sus si o mai lasam 45 de minute. La final, o mai intoarcem pentru inca 30 de minute cu pieptul in jos pana ce capata o culoare maronie.
Din cand in cand, se mai completeaza apa din tava pentru a se pastra umezeala.
Rata Pekin
Pofta buna!