Rata Peking

Printeaza

Rata Peking din: rata, apa, sare, ulei de orez, otet, miere, amidon, ghimbir si sos de soia.

Ingrediente:

  • 1 rata de 2 kg
  • 2 l apa
  • sare
  • ulei de orez

bait:

  • 150 ml otet
  • 5 linguri de miere
  • 1 lingura amidon
  • 1/2 lingurita ghimbir tocat
  • sos de soia

 

Mod de preparare:

Se curata rata foarte bine de eventualele pene ramase sub piele. Se pune apa cu sare la fiert.

Cand clocoteste, se adauga rata in oala si se lasa la oparit timp de 5-7 minute. Rata trebuie sa fie complet acoperita de apa fierbinte.

Se scoate apoi din oala, se scurge de apa si se lasa la uscat pana a doua zi.

Se pune apoi intr-un lighean, la bait. Intr-un bol se amesteca amidonul, mierea, otetul, ghimbirul ras si sosul de soia.

Se unge bine rata cu acest amestec. Se toarna restul de marinata in interiorul ratei. Se lasa 6 ore la frigider.

Se incinge cuptorul la 200C si se unge o tava cu ulei.

Se asaza rata cu pieptul in sus, se stropeste cu ulei si apa si se da la cuptor pentru 30 de minute.

Dupa aceea se intoarce cu pieptul in jos si se mai lasa 45 de minute. La final se mai intoace pentru inca 30 de minute cu pieptul in sos pana ce capata o culoare maronie.

Din cand in cand, se mai completeaza cu apa din tava.

 

Rata Peking

Rata_Peking

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.