Rata picanta cu cocos si muguri de bambus
PrinteazaRata picanta cu cocos si muguri de bambus din: piept dezosat de raţă sau de pui, ulei, pastă roşie de curry, usturoi, lapte de cocos, sos de peşte, zahăr brun, suc proaspăt de lămâie, muguri de bambus, busuioc, ardei roşu, coriandru.
Ingrediente:
- 400 g piept dezosat de raţă sau de pui
- 20 ml ulei
- 100 g pastă roşie de curry
- 1 căţel de usturoi, tocat
- 2 x 400 g cutii cu lapte de cocos
- 50 ml sos de peşte
- 100 g zahăr brun
- 50 ml suc proaspăt de lămâie
- 200 g muguri de bambus
- 1 mână de busuioc proaspăt, rupt
- 1 ardei roşu, curăţat şi tăiat în felii subţiri
- coriandru proaspăt, pentru a servi
Mod de preparare:
Prăjeşte pieptul de raţă într-o tigaie, pe ambele feţe. Scoate-l şi lasă-l deoparte.
Incălzeşte uleiul într-un wok sau o tigaie grea la bază şi prăjeşte puţin pasta de curry şi usturoiul.
Adaugă laptele de cocos şi lasă să dea în fiert, amestecând din când în când, apoi redu căldura.
Adaugă sucul de lămâie, zahărul şi sosul de peşte şi fierbe timp de 2 minute. Gustă şi ajustează dacă vrei ca sosul să fie dulce sau mai sărat.
Adaugă mugurii de bambus şi carnea şi fierbe până când carnea este gata.
Adaugă busuiocul şi jumătate din ardeiul roşu şi fierbe timp de 2 minute.
Serveşte preparatul cu orez Jasmine, decorat cu restul de coriandru şi ardei roşu.
Rata picanta cu cocos si muguri de bambus
Pofta buna!