Rata picanta cu cocos si muguri de bambus

Printeaza

Rata picanta cu cocos si muguri de bambus din: piept dezosat de raţă sau de pui, ulei, pastă roşie de curry, usturoi, lapte de cocos, sos de peşte, zahăr brun, suc proaspăt de lămâie, muguri de bambus, busuioc, ardei roşu, coriandru.

Rata_picanta_cu_cocos_si_muguri_de_bambus

Ingrediente:

  • 400 g piept dezosat de raţă sau de pui
  • 20 ml ulei
  • 100 g pastă roşie de curry
  • 1 căţel de usturoi, tocat
  • 2 x 400 g cutii cu lapte de cocos
  • 50 ml sos de peşte
  • 100 g zahăr brun
  • 50 ml suc proaspăt de lămâie
  • 200 g muguri de bambus
  • 1 mână de busuioc proaspăt, rupt
  • 1 ardei roşu, curăţat şi tăiat în felii subţiri
  • coriandru proaspăt, pentru a servi

Mod de preparare:

Prăjeşte pieptul de raţă într-o tigaie, pe ambele feţe. Scoate-l şi lasă-l deoparte.

Incălzeşte uleiul într-un wok sau o tigaie grea la bază şi prăjeşte puţin pasta de curry şi usturoiul.

Adaugă laptele de cocos şi lasă să dea în fiert, amestecând din când în când, apoi redu căldura.

Adaugă sucul de lămâie, zahărul şi sosul de peşte şi fierbe timp de 2 minute. Gustă şi ajustează dacă vrei ca sosul să fie dulce sau mai sărat.

Adaugă mugurii de bambus şi carnea şi fierbe până când carnea este gata.

Adaugă busuiocul şi jumătate din ardeiul roşu şi fierbe timp de 2 minute.

Serveşte preparatul cu orez Jasmine, decorat cu restul de coriandru şi ardei roşu.

Rata picanta cu cocos si muguri de bambus

Rata_picanta_cu_cocos_si_muguri_de_bambus

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.