Rata cu piure de telina din: piept de rata afumat, telina, broccoli, sparanghel, fructe de padure, miere, smantana, cartofi, telina, unt, sare si piper. Ingrediente: 350 g piept de raţă afumat 150 g ţelină 100 g broccoli 60 g sparanghel 150 g piersică 100 g fructe de pădure 20 ml miere 50 ml smântână […]
Rata cu piureu de legume
PrinteazaRata cu piureu de legume din: carne de rata, telina, morcovi, pastarnac, ceapa, gulie, usturoi, vin alb, lapte, unt, ulei, sare, piper, dafin.
- 800 g carne de rata
- 1 telina mai mare
- 2 morcovi
- 1 pastarnac mai mare
- 1 gulie
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 100 ml vin alb
- 4 linguri lapte
- 3 linguri unt
- 6 linguri ulei
- sare
- piper
- dafin
Mod de preparare:
Spalati carnea, scurgeţi-o de apă, condimentaţi-o şi puneţi-o la prăjit într-o tavă cu ulei, dafin, vin şi puţină apă, la cuptor.
Curăţaţi zarzavaturile, tăiaţi-le în bucăţi mai mari şi fierbeţi-le în apă cu sare.
Scurgeţi-le şi mărunţiţi-le cu un blender, adăugaţi untul şi laptele şi faceţi un piure omogen.
Serviţi carnea prăjită cu piureul de legume în care aţi adăugat usturoiul pisat.
Pofta buna!
poate iti place si:
Rata cu piure de telina
Piept de rata cu piure de morcovi si sos
Piept de rata cu piure de morcovi si sos din: morcovi, unt, sare, piper alb, piept de rata, sare de mare, afine, zmeura, coacaze negre, mure. Ingrediente: 250 g morcovi 15 g unt sare piper alb ghimbir 250 g piept de rata sare de mare piper proaspat rasnit afine, zmeura, coacaze negre, mure. […]
Rata cu garnitura de gulii si capere
Rata cu garnitura de gutui si capere din: rata, gulii, supa, marar, zeama de lamaie, unt, otet, boabe de capere, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă 6-7 gulii 1 cană supă 1 lingură mărar tocat 1 lingură zeamă de lămâie 2 linguri unt 1 lingură oţet câteva boabe de capere 2-3 căţei usturoi sare şi piper Mod […]
Pofta buna!