Rata cu portocale si vin rosu
PrinteazaRata cu portocale si vin rosu din: carne de rata, vin, portocale, orez, zahar, unt, scortisoara.
- 1,750 kg carne de raţă
- 6 portocale mari
- 50 g de zahăr
- 1 pahar cu vin roşu
- 200 g orez
- 200 g unt
- sare
- 1 bucată de scorţişoară
Mod de preparare:
Pregătiţi raţa, spălaţi-o foarte bine, apoi puneţi-o întreagă într-o tavă la cuptor fierbinte pentru 20 de minute.
Separat, faceţi un rântaş cu făină dezlegată, nu călită, unt, 20 g zahăr şi stingeţi cu supă ori cu apă.
Scoateţi raţa, în vasul de fierbere pregătiţi un sos cu: sare, vin, o bucată de scorţişoară şi coajă rasă de la un sfert de portocală.
Tăiaţi apoi portocalele ca pentru compot şi puneţi-le peste raţa friptă de pe platou. Mai înainte de această operaţie, puneţi portocalele într-un vas şi fierbeţi-le cu 9 linguri de sos şi 30 g zahăr.
Zeama rămasă de la portocale mai fierbeţi-o la foc domol, cu sosul, alte 10 minute. Garnisiţi friptura cu pilaf, iar sosul din tavă aduceţi-l separat în sosieră, după ce l-aţi strecurat.
Pofta buna!