Rata rumenita cu sos de taitei
PrinteazaO reteta delicioasa de rata rumenita cu sos de taitei din: rata, ulei, ceapa verde, fasole verde, morcovi, bulbi de salata, usturoi, ghimbir, ardei iute, amidon, supa, sos hoisin, taitei cu ou, cajun si ulei de susan.
- 1 rata de 1,2 kg
- 2 linguri ulei
- 2 linguri ceapa verde, tocata
- 250 g fasole verde, taiata segmente
- 2 morcovi, taiati betisoare
- 3 bulbi salata chinezeasca bok choi
- 4 catei de usturoi, tocati
- 25 g ghimbir, razuit
- 1 ardei iute, taiat felii
- 1 lingura amidon
- 300 ml supa limpede de pui sau de legume
- 200 ml sos hoisin
- 600 g taitei cu ou
- 100 g cajun, rumenit si tocat
- 2 linguri ulei de susan
Mod de preparare:
Rumeneşte rata la cuptor, din ajun, circa 1 oră şi 30 de minute. Încinge uleiul şi perpeleşte legumele, amestecând continuu câteva minute.
Adauga usturoiul, ghimbirul şi ardeiul iute şi prăjeşte câteva minute. Dizolvă amidonul cu puţină supă rece şi apoi adaugă-l impreuna cu sosul hoisin in restul de supa. Adauga taiteii, fierti dinainte si scursi de lichid, si continua sa tii pe foc 1 minut.
Adauga supa cu amidonul si fierbe cateva minute pentru ca sa se ingroasa. Taie carnea fasii. Portioneaza taiteii si legumele in boluri si asaza deasupra carne, presara caju si stropeste cu ulei de susan incalzit.
Rata rumenita cu sos de taitei
Pofta buna!