Rata salbatica cu gutui

Printeaza

Rata salbatica cu gutui din: rata, gutui, vin, faina, ulei, zahar, gris, lapte, branza, pesmet, oua, sare.

Ingrediente:Rata salbatica cu gutui

  • 2 raţe potrivite
  • 750 g gutui
  • 1 pahar vin roşu
  • 1 lingură făină
  • 200 g ulei
  • 40 g zahăr
  • sare
  • 80 g griş
  • 1 /4 l lapte
  • 59 gbranză rasă
  • 2 ouă
  • pesmet
  • 1 lingură bulion
  • 1/4 l supa

 

Mod de preparare:

Se frig inăbuşite raţele cu sare, piper, cimbru, idei şi puţină apă. Cînd sint gata se scot şi se face sosul rintaş cu ulei, făină, zahăr şi se stinge cu supă, bulion şi vin.

Se curăţă gutuile, se taie fiecare în 8 sferturi, se pră­jesc în ulei şi se fierb 10-15 minute cu un sfert din sosul de friptură făcut in care se mai pune puţin zahăr.

Separat se fierbe grisul cu lapte şi cînd s-a îngroşat se dă la rece, se amestecă cu branză rasă, se fac crochete date prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în idei.

Raţele se taie sferturi, se aşază în platou cu gutui şi crochete.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.