Rata salbatica cu gutui
PrinteazaRata salbatica cu gutui din: rata, gutui, vin, faina, ulei, zahar, gris, lapte, branza, pesmet, oua, sare.
- 2 raţe potrivite
- 750 g gutui
- 1 pahar vin roşu
- 1 lingură făină
- 200 g ulei
- 40 g zahăr
- sare
- 80 g griş
- 1 /4 l lapte
- 59 gbranză rasă
- 2 ouă
- pesmet
- 1 lingură bulion
- 1/4 l supa
Mod de preparare:
Se frig inăbuşite raţele cu sare, piper, cimbru, idei şi puţină apă. Cînd sint gata se scot şi se face sosul rintaş cu ulei, făină, zahăr şi se stinge cu supă, bulion şi vin.
Se curăţă gutuile, se taie fiecare în 8 sferturi, se prăjesc în ulei şi se fierb 10-15 minute cu un sfert din sosul de friptură făcut in care se mai pune puţin zahăr.
Separat se fierbe grisul cu lapte şi cînd s-a îngroşat se dă la rece, se amestecă cu branză rasă, se fac crochete date prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în idei.
Raţele se taie sferturi, se aşază în platou cu gutui şi crochete.
Pofta buna!