Rata salbatica cu mazare

Printeaza

Rata salbatica cu mazare din: rata salbatica, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, rosii, faina, mazare, untura sau ulei, vin negru, verdeata, sare.

Ingrediente:Rata salbatica cu mazare

  • o raţă sălbatică
  • 2 morcovi
  • o rădăcină de pătrunjel
  • un păstârnac
  • o ţelină
  • 4 roşii sau o linguriţă de pastă de roşii
  • o linguriţă de făină
  • 400 g de mazăre boabe (conservă sau deshidratată)
  • o lingură de untură sau 3 linguri de ulei
  • 200 ml de vin negru
  • 1 verdeaţă
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea, scoasă de la marinat, se spală bine, se zvântă şi se taie bucăţi. Se încinge grăsimea şi se rumenesc bucăţile de carne, apoi se scot pe o farfurie.

In grăsimea rămasă, se rumeneşte puţin făina, se adaugă zarzavaturile tăiate felii, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate mărunt, sau pasta de roşii diluată cu 2-3 linguri de apă, şi se fierbe cca 20 de minute.

In acest sos se pun bucăţile de carne şi se fierbe totul, la foc potrivit, până se frăgezesc, adăugându-se câte puţină apă, dacă este nevoie, apoi se pune mazărea, sarea, vinul şi se mai fierbe cca 5 minute.

Se serveşte cu verdeaţă tocată presărată deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.