Rata salbatica cu mazare
PrinteazaRata salbatica cu mazare din: rata salbatica, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, rosii, faina, mazare, untura sau ulei, vin negru, verdeata, sare.
- o raţă sălbatică
- 2 morcovi
- o rădăcină de pătrunjel
- un păstârnac
- o ţelină
- 4 roşii sau o linguriţă de pastă de roşii
- o linguriţă de făină
- 400 g de mazăre boabe (conservă sau deshidratată)
- o lingură de untură sau 3 linguri de ulei
- 200 ml de vin negru
- 1 verdeaţă
- sare
Mod de preparare:
Carnea, scoasă de la marinat, se spală bine, se zvântă şi se taie bucăţi. Se încinge grăsimea şi se rumenesc bucăţile de carne, apoi se scot pe o farfurie.
In grăsimea rămasă, se rumeneşte puţin făina, se adaugă zarzavaturile tăiate felii, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate mărunt, sau pasta de roşii diluată cu 2-3 linguri de apă, şi se fierbe cca 20 de minute.
In acest sos se pun bucăţile de carne şi se fierbe totul, la foc potrivit, până se frăgezesc, adăugându-se câte puţină apă, dacă este nevoie, apoi se pune mazărea, sarea, vinul şi se mai fierbe cca 5 minute.
Se serveşte cu verdeaţă tocată presărată deasupra.
Pofta buna!