Rata salbatica cu varza
PrinteazaRata salbatica cu varza din: rata, varza, untdelemn, sare, piper, dafin, slanina, bulion de rosii sau de ardei.
- o raţă
- o varză mijlocie
- untdelemn
- sare
- piper
- foi de dafin
- oţet
- feliuţe de slănină
- o lingură bulion de roşii sau de ardei
Mod de preparare:
Se curăţă raţa de pene, se pârleşte, se freacă energic cu sare şi mălai, după care se bagă într-o oală cu apă clocotindă, unde se ţine două-trei minute, pentru ca să i se întărească carnea.
Se lasă una-două zile la fezandat, într-un, sos marinat (din apă cu oţet, în părţi de 2:1, căţei de usturoi, boabe de piper, frunze de dafin şi sare).
Se scoate, se împănează cu feliuţe de slănină, se presară cu sare şi piper şi se bagă , la cuptor, într-o tavă, cu puţină apă, la început, la foc mare, până începe să se rumenească, după care se face focul mic, şi se umezeşte mai tot timpul di sucul din tavă.
Când friptura este gata, se serveşte cu garnitură de varză călită.
Varza, spălată şi curăţată de frunzele veştede, se toacă mărunt şi se căleşte în untdelemnul încins, cu puţină sare. Când s-a muiat, se acoperă cu capac, după ce s-a pus puţină apă.
Se lasă la foc mic, să fiarbă înăbuşit.
Pofta buna!